top of page

Çalık Denim, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde kurulacak 12.5 MWe gücündeki arazi GES projesi kapsamında yaklaşık 212 milyon TL değerinde yatırım yapacak.

  • 21 Şub
  • 1 dakikada okunur

Çalık Grubu’nun ilk şirketi olan Çalık Denim, Uşak’ın Sivaslı ilçesi, Pınarbaşı-Fatih Mahallesi, Gökçe Toprak Mevkii’nde 15,73 MWp/12.5 MWe gücünde arazi tipi güneş enerjisi santrali (GES) projesi için yaklaşık 211.724.500,00 TL değerinde yatırım yapacak.


Çalık Denim, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde kurulacak 12.5 MWe gücündeki arazi GES projesi kapsamında yaklaşık 212 milyon TL değerinde yatırım yapacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, proje ile ilgili sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi kapsamında değerlendirilerek "ÇED Olumlu" kararı verilmiştir. Uşak Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir.


Projenin toplam 15,73 MWp/12,5 MWe kapasiteye sahip olacağı ve 17,396 hektarlık bir alana kurulacağı belirtilirken, nihai ÇED Raporu ve eklerinde yer alan şartlara uyulması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde gerekli izinlerin alınması gerektiği ifade edildi.


Çalık Denim Hakkında

Çalık Denim, küresel ölçekte premium denim üreticileri arasında yer alıyor. Şirket, güçlü Ar-Ge merkezi ile geliştirdiği inovatif yaklaşımlarla Diesel, Replay, G-Star, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Topshop, River Island, Marks & Spencer, Citizen of Humanity, Guess, Joe’s Jeans, Good American, Frame, Banana Republic, H&M, GAP, Zara, Mavi gibi dünya markaları için denim üretimi gerçekleştiriyor.


1987 yılında Malatya’da Çalık Holding’in ilk sanayi yatırımı olarak kurulan şirket, bugün 777 bin metrekarelik üretim alanı ile yıllık 55 milyon metre üretim kapasitesine sahip ve 2.000’den fazla kişiye istihdam sağlıyor.


Şirket, 1997 yılında ring iplik üretimini operasyonlarına dahil ederken, 2003 yılında gabardin ve kadife kumaşlarıürün gamına ekleyerek entegre bir üretim tesisine dönüştü. Denim sektörüne yön veren Çalık Denim, Ar-Ge Merkezi ile hem yerel hem de küresel tekstil endüstrilerine yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor

bottom of page